آرتروز,بیماری آرتروز,آرتروز در بارداری,علائم آرتروز,درمان آرتروز,درمان آرتروز با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان آرتروز,آرتروز را چگونه درمان کنیم,آرتروز در کودکان,آرتروز در بزرگسالان,آرتروز در نوزادان,آرتروز در بهار,آرتروز در تابستان,آرتروز در پاییز,آرتروز در زمستان,آشنایی با آرتروز,همه چیز در مورد آرتروز,آرتروز واگیردار است,آرتروز و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان آرتروز
به گزارش بی اس ام اس آرتروز بیماری ای است که مشخصه آن تخریب پیش رونده غضروف مفصل است؛ غضروف بافتی لغزنده است که انتهای استخوان ها را در یک مفصل می پوشاند. اگر این غضروف آسیب ببیند، شروع آرتروز تلقی می شود. این بیماری بتدریج پیشرفت کرده و غضروف را کاملا از بین می برد.آرتروز یا استئوآرتریت شایع ترین بیماری از دسته التهاب مفاصل است. تاکنون درمانی قطعی برای پیش روندگی آرتروز وجود ندارد، پس بسیار مهم است که نگذاریم دچار آرتروز شویم.
چند عامل وجود دارد که می تواند زمینه ساز ابتلا به آرتروز باشد. هر چه سن بالاتر رود، خطر ابتلا به این بیماری بیشتر می شود، به گونه ای که در همه افراد بالای ۶۰ سال نشانه های آرتروز در گردن را می توان یافت. البته این بیماری ممکن است بدون علامت باشد که در عکسبرداری مشخص می شود.افزایش وزن، تغذیه نامناسب و بیماری های رماتیسمی (در صورت درمان نشدن) مفصل را بیمار می کند. آسیب مفاصلی مانند رباط نیز اگر درمان نشود، به ابتلا به آرتروز منجر می شود.افرادی که آرتروز دارند باید بیشتر مراقب باشند؛ آرتروز دردی است که با فعالیت افزایش می یابد و با استراحت بهتر می شود. استفاده صحیح از مفاصل، تقویت مناسب عضلات و مصرف داروهایی که تجویز می شود، به صورت خوراکی یا تزریق در مفصل و در نهایت جراحی از راه های درمان این بیماری است.
منبع:jamejamonline.ir
خواص کلسیم,فواید کلسیم,کلسیم درمانی,خاصیت کلسیم,خواص کلسیم درمانی,خواص کلسیم برای پوست,خواص کلسیم برای مو,خواص کلسیم برای جوانی,خواص کلسیم برای بارداری,خواص خوردن کلسیم,فواید کلسیم خام,فواید کلسیم پخته
به گزارش بی اس ام اس : برای جذب بهتر قرص کلسیم چه کنیم؟
1- همراه با مکمل کلسیم، از قرص ویتامین C یا مواد غذایی غنی از ویتامین C مثل پرتقال استفاده کنید. ویتامین C، جذب کلسیم را افزایش میدهد.
2- اسید آمینه «لیزین» برای جذب کلسیم لازم است. لذا غذاهای غنی از آن را بخورید، مثل تخممرغ، ماهی، سویا و فرآوردههای آن، لوبیا.
3- سه بار در هفته و هر بار به مدت 15 دقیقه در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار بگیرید، زیرا نور آفتاب آسانترین راه برای تامین ویتامین D بدن است (ویتامین D در اثر تابش مستقیم نور خورشید بر پوست، در بدن ساخته میشود). ویتامین D برای جذب بهتر کلسیم، ضروری است. البته بین ساعات 10 صبح تا 2 بعداز ظهر که تابش نور خورشید شدید است، زیر آفتاب نروید.
4- مقدار مکمل کلسیم مصرفی روزانه ی خود را چند قسمت تقسیم کنید و هر بار یک قسمت را بخورید، زیرا مطالعات نشان داده است که دریافت مکمل کلسیم در دفعات متعدد و مقدار کمتر، موثرتر از دریافت یک جای کلسیم و به مقدار زیاد است؛ مثلاً اگر باید روزانه 2 عدد قرص کلسیم بخورید، صبح یک عدد و عصر یک عدد را بخورید.
5- مکمل کلسیم را به نسبت 2 به 1 همراه یا مکمل منیزیم بخورید، یعنی 2 قسمت کلسیم و یک قسمت منیزیم.
6- مکمل کلسیم را به همراه مکمل آهن نخورید، زیرا اثر هر دوی آنها کاهش مییابد.
7- همراه با کلسیم، مقدار زیادی مکمل روی مصرف نکنید، زیرا مقادیر بالای روی، جذب کلسیم را کاهش میدهد.ویتامین D برای جذب بهتر کلسیم، ضروری است.
8- نوشابه های گازدار را به مقدار خیلی کم مصرف کنید یا اصلا مصرف نکنید، زیرا به علت داشتن اسید فسفریک (فسفر زیاد) باعث دفع کلسیم از بدن میشود. مصرف زیاد فسفر، باعث دفع کلسیم از طریق ادرار میشود.
9- مصرف غذاهای با منشا حیوانی را کاهش دهید. دریافت زیاد پروتئینهای حیوانی (مثل گوشت، تخممرغ، شیر و لبنیات) دفع ادراری کلسیم را افزایش میدهند. دریافت زیاد نمک نیز چنین اثری دارد.
10- تنقلات و خوراکیهای کم ارزش، الکل، قهوه و آرد سفید (مثل نان لواش) را مصرف نکنید. این مواد غذایی باعث میشوند کلسیم زیادی از بدن دفع شود و جذب آن کاهش یابد.
11- مواد غذایی حاوی اگزالات را به میزان متوسط مصرف کنید، زیرا اگزالات، با جذب کلسیم تداخل میکند. مواد غذایی حاوی اگزالات شامل بادام، بادامزمینی، چغندر و برگ آن، ریواس، اسفناج، کلم، کاکائو، چای، آلو و توتهاست.
12- سبوس گندم را به میزان متوسط مصرف کنید، زیرا مصرف زیاد آن، با جذب کلسیم تداخل میکند.
13- داروهای مصرفی خود را بررسی کنید، زیرا بعضی از آنها مثل گلوکو کورتیکوئیدها با جذب کلسیم تداخل میکنند. در مورد مصرف همزمان داروها و مکمل کلسیم با پزشک مشورت کنید.
نکات:
1- مقدار مکمل کلسیم توصیه شده در روز، 800 تا 1500 میلی گرم است.
2- مکمل های آنتی اسید، منبع خوبی از کلسیم نیستند، زیرا اسید معده را خنثی میکنند، در حالی که کلسیم در محیط اسیدی بهتر جذب میشود. آنتی اسیدهای حاوی آلومینیوم مثل (آلومینیوم ام جی)، میتوانند دفع کلسیم از ادرار را افزایش دهند.
3- اگر داروی خاصی مصرف میکنید، قبل از مصرف مکمل کلسیم با پزشک خود یا دکتر داروساز داروخانه مشورت کنید.
4- اگر سنگ کلیه دارید، یا سابقه ابتلا به سنگ کلیه در خانوادهی شما وجود دارد، مکمل کلسیم نخورید.
منبع : سایت تبیان
تب کریمه کونگو,بیماری تب کریمه کونگو,تب کریمه کونگو در بارداری,علائم تب کریمه کونگو,درمان تب کریمه کونگو,درمان تب کریمه کونگو با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان تب کریمه کونگو,تب کریمه کونگو را چگونه درمان کنیم,تب کریمه کونگو در کودکان,تب کریمه کونگو در بزرگسالان,تب کریمه کونگو در نوزادان,تب کریمه کونگو در بهار,تب کریمه کونگو در تابستان,تب کریمه کونگو در پاییز,تب کریمه کونگو در زمستان,آشنایی با تب کریمه کونگو,همه چیز در مورد تب کریمه کونگو,تب کریمه کونگو واگیردار است,تب کریمه کونگو و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان تب کریمه کونگو
تعریف بیماری تب کریمه کنگو:
Crimean Congou Hemorrhagic Fever
( C C H F )
به گزارش بی اس ام اس تب های خونریزی دهنده گروهی از بیماریها هستند که توسط ویروسها ایجاد می شوند.یکی از معروفترین و شایع ترین بیماری ها در این گروه ، تب خونریزی دهنده کریمه- کونگو است.این بیماری در آسیا ، اروپا و آفریقا وجود دارد و به دلیل مرگ و میر بالا و همه گیری های ناگهانی بیماری ، اهمیت خاصی دارد.اولین مورد از این بیماری در سال 1942 در شبه جزیره کریمه دیده شد و در خلال جنگ جهانی دوم در این منطقه شایع شد.در سال 1956 نیز بیماری در کنگو شایع و ویروس عامل بیماری از بیماران جدا شد و در سال 1969 مشخص شد که عامل این دو بیماری مشابه است.این بیماری می تواند از طریق تماس مستقیم انسان با ترشحات گوشت آلوده تازه نیز منتقل شود.مهم ترین راه آلودگی کنه ناقل بیماری ، خون خواری کنه نابالغ از مهره داران کوچک است و یک بار آلودگی موجب می شود کنه در تمام عمر ناقل باشد و بیماری را به مهره داران بزرگ مثل دام ها منتقل کند و انسان به صورت تصادفی بیمار میشود.با توجه به این که بیماری در حیوانات اهلی هیچ گونه علایم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان طی ذبح حیوان آلوده و یا دوره کوتاهی پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد ،این بیماری می تواند از طریق تماس مستقیم انسان با ترشحات گوشت آلوده تازه نیز منتقل شود.از سوی دیگر به دلیل انتقال بیماری توسط ترشحات بدن انسان بیمار ممکن است به دلیل عدم رعایت احتیاطات استاندارد باعث اپیدمی بیمارستانی شود.
وضعیت بیماری تب کنگو درایران:
در ایران استان سیستان وبلوچستان موارد بالای بیماری را دارد.اصفهان جزء استانهای با موارد متوسط بیماری می باشد و استانهای فارس ، تهران ، خوزستان ، چهار محال و بختیاری یزد، هرمزگان ،قم ،کردستان ،موارد بیماری کمتر اتفاق افتاده است و بقیه استانها گزارشی نداشته اند.
علائم تب کونگو :
علائم اولیه بیماری شامل شروع ناگهانی تب ، حال عمومی بد، ضعف ، سردرد ،تحریک پذیری ، درد شدید اندام ها و کمر و بی اشتهایی است.استفراغ ، درد شکمی و اسهال نیز در بعضی موارد دیده می شود. خونریزی در روز پنجم بیماری شروع می شود. خونریزی زیر پوستی ، خونریزی در کام نرم و حلق ، خون ریزی از لثه ، بینی ، ریه ، رحم و روده در موارد شدید و کشنده با حجم زیاد و غالبا همراه با تخریب کبدی دیده می شود. تب 5 الی 12 روز طول میکشد. کاهش ضربان قلب و فشار خون هم دیده می شود . ادرار خونی و آلبومین در ادرار شایع است. کاهش بیش از حد گلبول سفید ،افزایش بیش از حد آن و کاهش شدید پلاکت نیز دیده میشود.
دوره کمون:
دوره کمون بین 2 تا 4 هفته میباشد و به طور متوسط 10 روز طول میکشد.
راه انتقال تب کنگو:
تماس مستقیم با ترشحات حیوان بیمار هنگام ذبح یا قطعه قطعه کردن گوشت تازه.تماس با ترشحات بدن کنه هنگام له کردن آن.پاشیده شدن اتفاقی ترشحات حیوان یا انسان بیمار به چشم یا دیگر سطوح مخاطی.
تشخیص:
مورد مشکوک: خونریزی ،تب ،درد عضلانی همرا ه با سابقه تماس با دام یا کنه یا تماس با انسان بیمار
مورد محتمل:کاهش پلاکت(کمتر از 150000)و کاهش گلبول سفید (کمتر از 3000) یا فزایش گلبول سفید (بیشتر از 9000)
مورد قطعی : تست سرو لوزیک مثبت یا جدا کردن ویروس از نمونه خون
نحوه گزارش دهی:
بلافاصله موارد مشکوک باید به صورت تلفنی به واحد مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت شهرستان گزارش شود.
پیشگیری از بیماری تب کونگو:
1- گوشت را بعد از تهیه، 24-12 ساعت در یخچال نگهداری کنید( نباید گوشت در 24-12 ساعت اول یخ بزند) و سپس آن را قطعه قطعه کنید زیرا بعد از این زمان عوامل بیماری زای تب کریمه کنگو از بین خواهند رفت.2- استفاده از دستکش هنگام قطعه قطعه کردن گوشت3- استفاده از دستکش ، چکمه ، عینک ، گان و ماسک جهت قصابان هنگام ذبح دام
منبع:bimarihayevagir.blogfa.com