شربت بهار نارنج یکی از مفیدترین و خوشمزه ترین شربت های طبیعی است. در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد این شربت صحبت کنیم و آن را کامل تر به شما عزیزان معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
عمده شهرت بهار نارنج را می توانیم از ترکیب بهار نارنج و به لیمو بدانیم که قبلا در همین سایت در مورد آن به طور کامل صحبت کنیم و شما می توانید با کلیک کردن روی نام این ترکیب مطلب را به طور کامل بخوانید.
همانطور که می دانید بهار نارنج ، شکوفه ی درخت خوشبوی نارنج است که در صنایع عطر سازی و ساخت اسانس ها و انواع نوشیدنی ها و عرقیجات در کشورهای مختلف از جمله ایران کاربرد زیادی دارد.♣منظور از بهار نارنج شکوفه یا گل درخت میوه نارنج است که در بهار به بازار میآید. بهار نارنج عطر تند و تلخ زنندهای دارد که در صورتی که بخواهید از آن مربا یا شربت درست کنید، باید این تلخی را از بین ببرید. در کل داشتن یک رگه تلخی کم جزئی از مشخصات مربای بهارنارنج می باشد. اگر در فصل بهار دست به کار شده و تصمیم به تهیه مربای بهار نارنج گرفتید، در کنار این مربا میتوانید شربت بهار نارنج نیز تهیه کنید. در ادامه با طرز تهیه شربت بهار نارنج به دو روش معمول آشنا شوید .بهار نارنج دارای خواص بسیار زیادی است مهم ترین تاثیر آن روی سیستم عصبی است . برای سردردها و بخصوص سردردهای میگرنی بسیار موثر است . بهار نارنج آرامش بخش است و ضدهیجانات دستگاه عصبی است بهار نارنج برای دردهای معده و تقویت معده بسیار موثر است تشویش و اضطراب و تپش قلب را نیز از بین میبرد عرق بهارنارنج برای کنترل تشنج ها و حمله قلبی هم توصیه میشود
دقت داشته باشید که برای درمان کم خوابی و یا بی خوابی عرق بهار نارنج بسیار کمک کننده است ، اگر مشکل کم خوابی دارید بهتر است قبل از خواب کمی عرق بهار نارنج یا دمنوش بهار نارنج میل کنید برای رفع مشکلات مربوط به گلو و رفع سرفه ها بهار نارنج بسیار موثر است بهار نارنج کمی تلخ است ، هر چند در بسیاری از محصولات گیاهی و عرقیات کمی طعم تلخی وجود دارد اما پیش از استفاده از آنها و تهیه مربا یا عرق یا شربت میبایست کمی تلخی آن گرفته شود همانطور که گفتیم از بهار نارنج مربا ، عرق و شربت تهیه میکنند ، یکی از بهترین روش ها برای بهره مندی از خواص بسیار زیاد بهار نارنج تهیه شربت از آن و مصرف روزانه ی آن میباشد شما میتوانید به سادگی شربت بهار نارنج را در منزل تهیه کرده و هر روز از آن بخصوص در فصل تابستان میل کنید تا علاوه بر رفع تشنگی از خواص آن نیز بهره برید.آیین سنتی عرقگیری بهار نارنج، از جمله آیینهای سنتی مازندرانیها از دیرباز بوده و است. هر ساله با فرا رسیدن اردیبهشت ماه، جشنواره ملی بهار نارنج به صورت نمادین درشهرستان بابل برگزار میشود. برای جلوگیری از آسیب دیدن لباسها توسط حشرات به جای استفاده از نفتالن که بدبوست میتوان از پوست و شکوفههای خشک نارنج استفاده کرد. تحقیقات نشان داده میزان موادی که مسئول بوی عطر و خواص درمانی اسانس بهار نارنج هستند در اسانس بهار نارنج جنوب بیشتر است و به دلیل اینکه اسانس بهار نارنج جنوب از نظر داشتن مواد اصلی عطر بسیار غنی بوده، از نظر خوشبویی کیفیت بسیار بالایی دارد و از نظر کمیت نیز در رتبه بالایی قرار دارد. و در پایان لازم است بدانیم اثر بهار نارنج در ظرف مسی تا هفت سال و در ظرف شیشهای تا یک سال باقی میماند.
اصلی ترین موادی که برای تهیه شربت بهار نارنج نیاز دارید به قرار زیر است دو پیمانه عرق بهار نارنج ، پنج پیمانه شکر ، یک قاشق سوپ خوری آبلیمو و سه پیمانه آب در روش اول از عرق بهار نارنج استفاده میکنیم که بسیار ساده تر از روش دوم میباشد اما بدلیل کمی تلخی که عرق بهار نارنج دارد ، ممکن است مورد پسند عده ای نباشد برای این افراد توصیه میشود که از روش دوم که کمی شیرین تر است استفاده کنند.در روش اول ابتدا باید شکر ، آب و عرق بهار نارنج را در ظرفی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود پس از اینکه شربت کمی غلیظ شد حدود ده دقیقه قبل از اینکه کاملا قوام آید آبلیمو را هم اضافه کرده و ده دقیقه نیز با آبلیمو بجوشانید پس از اینکه به غلظت مورد نظر رسید از روی حرارت برداشته و پس از خنک شدن نوش جان کنید روش دیگر برای تهیه شربت بهار نارنج استفاده از آبی است که در اثر جوشاندن بهار نارنج برای تهیه مربا بدست می آید که برای تهیه آن لازم است مقداری از بهار نارنج را سه بار و هر بار در دولیتر آب بجوشانید سپس به مدت یک شب آنرا در آب سرد خیس کنید در سه پیمانه آب شکر را روی حرارت با دمای بالا حل کنید بهار نارنجی که در آب خیس کرده بودید را آبکش کرده ولی آب آنرا دور نریزید روی بهار نارنجی که آبکش کردید کمی آبلیمو ریخته و در نهایت کل مواد را روی حرارت قرار دهید تا مربا قوام آید تا به اینجا شما توانستید مربای بهار نارنج را تهیه کنید بعد از آن از شربت این مربا میتوانید در تهیه شربت بهار نارنج استفاده بفرمایید اگر دیدید که غلظت کافی را ندارد ، میتوانید شربت را جداگانه در ظرفی با کمی شکر بجوشانید تا به غلظت مورد نظر برسد سپس در آب و یخ و آبلیمو حل کرده و نوش جان کنید