درد چانه
درد چانه ,درد چانه و فک,درد چانه و گوش,درد شانه از چیست,درد شانه و فک,درد شانه صورت,درد زیر چانه,درد زیر چانه نشانه چیست,علت درد چانه,درد استخوان چانه
توضیحاتی در مورد درد چانه
درد فک پایین در بسیاری از موارد به مشکلات دندانی مثل پوسیدگی دندانیا شکستگی آن، که با وارد شدن ضربه به صورت رخ می دهد، مربوط می شود. با این حال برخی از مواقع درد فک پایین خطرناک است و ممکن است به مشکلات قلبی مربوط باشد. متخصصان معتقدند که هرگز نباید از درد مفاصل و استخوان های فک، به خصوص زمانی که طولانی مدت به آن مبتلا هستیم و با علائمی مانند درد قفسه سینه، سرگیجه، تورم صورت یا مشکل در باز کردن دهان همراه هست، چشم پوشی کنیم. فک پایین به نام فک تحتانی و فک بالا به نام فک فوقانی نام گذاری شده است. قسمتی از مفصل فک که به جمجمه وصل شده است را نیز مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) می گویند. فک و بافت پوشاننده آن دندان ها را سر جای خودشان نگه می دارد. و برای جویدن، صحبت کردن و تنفس، تکان می خورد. به غیر از زبان و گونه که در دو طرف آن واقع شده است، غده پاروتید و غدد براقی فکی نیز در مجاورت آن قرار دارند. این ساختارها به یکدیگر مربوط هستند و با ایجاد مشکل در هر کدام درد فک ایجاد می شود.غدد لنفاوی اندام های بیضی شکل از سیستم ایمنی بدن هستند که به طور گستردهای در سراسر بدن از جمله زیر چانه و غبغب و مراکز مرتبط با عروق لنفاوی پخش شدهاند. غدد لنفاوی به عنوان فیلتر و یا تله ذرات بیگانه مانند برخی سلولهای سرطانی عمل میکنند و در عملکرد صحیح [سیستم ایمنی بدن] مهم هستند. آنها شدیداً با گلبولهای سفید خون به نام لنفوسیتها و ماکروفاژها بسته بندی شدهاند. تغییرات ظاهری غدد لنفاوی میتواند یک علامت از یک بیماری باشد. تبدیل شدن آنها به التهاب یا بزرگ شدن در شرایط مختلف، که ممکن به علل ساده مانند عفونت گلو محدوده، به علل تهدید کننده حیات مانند سرطان غدد لنفاوی، مثانه، خون و یا ایدز باشد (در اکثر بیماریها غدد لنفاوی قرمز رنگ هستند و درد شدیدی دارند).در این مطلب از سایت جسارت در مورد درد چانه صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
علت درد چانه و فک
درد فک پایین همیشه به این معنی نیست که استخوان فک مشکل دارد بلکه گاهی درد ناشی از لثه و دندان ها است که به فک سرایت می کند. گاهی نیز این درد از مفصل گیجگاهی فکی (TMJ)، عضلات فک، غدد بزاقی و حتی از قلب است.
درد چانه و شکستن فک
شکستن استخوان فک یکی از شایع ترین دلایل درد فک پایین است. این شکستگی بر اثر ضرباتی که به صورت در طی تصادفات، ضرب و جرح و صدمات ورزشی وارد می شود، رخ می دهد. با توجه به علل ذکر شده برای شکستگی فک، جای تعجب نیست که بدانید در مردان احتمال شکستگی فک پایین، 3 برابر بیش تر از زنان است. ماهیت شکستگی در استخوان فک، با شکستگی ایجاد شده در سایر استخوان ها بدن، متفاوت است. شکستگی که در فک ایجاد می شود موجب خردشدن نمی شود بلکه استخوان ممکن است در پوست نفوذ کند و از بیرون دهان قابل رویت باشد (شکستگی ساده)، تنها ترک بخورد و یا در بافت دهان وارد شود (شکستگی ترکیبی).
علائم شکستگی استخوان فک
نشانه های شکستگی استخوان فک درد فک که با حرکاتی مثل باز کردن دهان، صحبت کردن و یا غذا خوردن” href=”http://www.jesarat.com/eat/” target=”_blank” rel=”noopener”>غذا خوردن بدتر می شود. تورم صورت و معمولا کبودی خونریزی از پوست یا داخل دهان (ناشی از شکستگی مرکب) حرکت فک محدود است. درد در محل شکستگی تغییر شکل صورت در اطراف شکستگی
در رفتگی فک پایین
در رفتگی فک پایین که در آن فک، از محل خود در فک گیجگاهی که در آن به جمجمه وصل شده است، خارج می شود، یکی دیگر از علل درد فک پایین است. این در رفتگی تاثیر قابل توجهی در ظاهر صورت ایجاد می کند و ممکن است به مشکلات مزمن مفاصل مربوط باشد. گاهی اوقات فک، در زمان باز کردن دهان، از حالت طبیعی خود خارج شده و لغزش دارد. در این حالت خطر در رفتگی فک زیاد است. علائم در رفتگی فک گاهی با شکستگی مشترک است. این علائم عبارتند از:
درد فک و بیماری قلبی
این روزها با زندگی شهرنشینی و ماشینی همه آن قدر پرمشغلهاند که وقتی برای ورزش و تحرک کافی ندارند و در نتیجه چاقی و استرس که مادر همه بیماریها هستند زمینهساز بیماریهای قلبی عروقی هم میشود. دردی که گاهی خود را به صورت درد فک هم نشان میدهد. آریا اسماعیلی خطیر، متخصص قلب و عروق در مورد علائم بیماریهای قلبی و عروقی اظهار داشت: بیماریهای قلبی و عروقی بسته به اینکه کدام بخش از قلب را درگیر میکند علائم مختلفی را در فرد نشان میدهد. اگر این بیماری مربوط به عروق کرونر قلب باشد فرد احساس درد، فشار یا سنگینی روی قفسه سینه خود به ویژه هنگامی که فعالیت فیزیکی و جسمانی دارد خود را نشان میدهد. وی تاکید کرد: البته ممکن است دستها، گردن و قسمت پشت قفسه سینه هر از گاهی تیر بکشد یا فرد در فک و دندانهای خود هم احساس درد کند که این حس بین 10 تا 15 دقیقه طول میکشد و با استراحت برطرف میشود. به گفته این متخصص قلب و عروق اگر گرفتگی عروق کرونر مزمن شود حتی در حالت استراحت هم ممکن است فرد در ناحیه قفسه سینه احساس درد داشته باشد که باید در بیمارستان بستری شود تا کارهای تشخیصی بیشتر روی او صورت گیرد. وی تصریح کرد: برخی مواقع دردها به صورت واضح خود را نشان نمیدهند تا حدی که فرد بیمار فقط در دستها یا در فک خود احساس درد میکند و با سؤالات پیشرفتهتر توسط متخصص مشخص میشود که مشکل عروق قلب چنین پیامدی را در او داشته است. اسماعیلی خطیر بیشترین افرادی که در معرض خطر بیماریهای عروق کرونری قلب قرار دارند را افراد کم تحرک و چاق عنوان کرد و گفت: آنهایی که فشار خون، چربی و قند خون بالا دارند، افراد سیگاری و آنهایی که زندگی پراسترسی دارند مستعدترین افراد برای ابتلا به گرفتگی عروق قلب هستند. وی تاکید کرد: همچنین افرادی که سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارند نیز در معرض خطر هستند و به همه افراد عادی نیز توصیه میشود تا بعد از سن 40 سالگی برای چکاپ سالانه مراجعه کنند.
نشانه های در رفتن فک
تغییر شکل صورت درد حساسیت به لمس شنیدن صدای تق و تق (صدای کلیک) با حرکت فک البته تفاوت عمده ای که بین شکستگی فک و در رفتن آن وجود دارد این است که، در شکستگی ممکن است خونریزی از داخل درهان نیز ایجاد شود ولی در رفتگی خونریزی ندارد.
درد چانه و پوسیدگی دندان
پوسیدگی دندان یکی از علل شایع درد فک است. پوسیدگی دندان به معنای از بین رفتن مینای دندان می باشد. مینای دندان، پوشش سخت و محکمی است که روی سطح دندان قرار دارد. بر اثر پوسیدگی، معمولا حفره ای روی دندان ایجاد می شود که پس از پر شدن با مواد غذایی که می خوریم، محل تجمع باکتری ها می شود. نوع پیشرفته پوسیدگی دندان می تواند به عفونت منجر شود که بسیار دردناک است. این نوع از درد معمولا خفیف است و یک شبیه به طرز وحشتناکی شدید می شود. گاهی اوقات هم دندان پوسیده ممکن است بر اثر فشار مکانیکی زیاد و شدید، بشکند. البته شکستگی دندانی که پوسیدگی ندارد نیز می تواند عامل درد باشد. از بین تمام این دردها، دردی که بر اثر عفونت ایجاد می شود ممکن است بر روی فک تاثیر بگذارد.
درد فک پایین و دندان عقل
دندان عقل نهفته نیز یکی دیگر از علل مربوط به درد فک پایین است. این درد در عقب فک و در نزدیکی گوش حس می شود. این درد زمانی اتفاق می افتد که دندان عقل که معمولا دیرتر از همه دندان های دائمی در می آید، فضای کافی برای بیرون آمدن از فک نداشته باشد. از آنجا که دندان عقل در فک بالا نیز نهفته است ممکن است فک بالا نیز به این علت درد داشته باشد. در این شرایط بسته به میزان فضایی که در اختیار دندان عقل قرار می گیرد ممکن است کامل بیرون بیاید و یا تنها بخشی از آن قابل رویت باشد. در حالی که تنها تاج دندان عقل از لثه بیرون بزند، احتمال ایجاد آلودگی خود دندان عقل و دندانی که در مجاورت آن قرار داد، زیاد است.
علائم درآمدن دندان عقل
نشانه های درآمدن دندان عقل درد، قرمزی و تورم لثه ها خونریزی لثه (گاهی) تورم فک در سمتی از صورت که دندان در حال درآمدن است. بوی بد و مزه بد در دهان سردرد (گاهی) آبسه دندان منظور از آبسه دندانی که منجر به درد فک پایین می شود، آبسه دنتوآلوئولار است. در این نوع آبسه، چرک در اطراف دندان جمع می شود. البته انواع شایع تر آبسه دندان، آبسه پری اپیکال یا آبسه های پریودنتال هستند که در آن در پایه دندان و بافت اطراف آن ها چرک جمع می شود. این آبسه ها معمولا عارضه ای هستند که از سایر مشکلات مربوط به دندان مانند پوسیدگی یا شکستگی دندان ناشی می شوند. آبسه همیشه با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست. حتی ممکن است با وجود سایر علائم مثل تورم صورت، بدون درد باشد. علائم آبسه دندان مانند علائمی است که در بالا برای مشکلات دندان ذکر کردیم.
علائم حمله قلبی
درد در مرکز قفسه سینه که اغلب به سمت چپ (بازو و فک معمول تر است) منشعب می شود. تنگی نفس و در نهایت اختلال در تنفس تعرق زیاد سرگیجه و از دست دادن هوشیاری (گاهی) تهوع و گاهی استفراغ سایر علل درد فک پایین علل درد فک پایین و نشانه های آن مشکلات مانند آرتریت یا سینوویت در مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) دیسپلازی فیبری در فک پایین وجود توده بدخیمی (سرطان) در اندام هایی که در همسایگی فک قرار دارند. مشکلات موجود در غدد بزاقی مانند اریون مشکلات عضلانی فک مانند تریسموس التهاب لثه یا پریودنتیت مشکلات گوش مانند عفونت گوش
تودهی متورم زیر چانه
وجود یک تودهی متورم زیر چانه میتواند یک امر نگران کنندهای باشد اما معمولا درد سرساز نیست! گرههای لنفاوی متورم، کیستها و آلرژیها ممکن است علت ایجاد این تودهها باشند. توده میتواند در ناحیهی نرم زیر چانه و فک بالا ظاهر شود. این توده بسته به علت ایجاد، میتواند بزرگ، کوچک، جامد و یا نرم باشد. پوست اطراف ناحیه نیز ممکن است سفت یا حتی دردناک احساس شود. هر فردی که در مورد نشانهها نگران یا در مورد علت بروز توده دچار شک شده است، باید به یک پزشک مراجعه کند.شرایط بسیاری میتواند زمینه ساز بروز توده در زیر چانه شود. علائم، اندازه و شکل تودهها، بسته به علت ایجاد با یکدیگر متفاوت خواهند بود. در زیر به معرفی شایعترین علل بروز تودهی زیر چانه پرداختهایم. برخی از آنها بسیار سادهاند در حالی که برخی دیگر برای جلوگیری از بروز عوارض، نیاز به مراقبتهای پزشکی دارند.
تورم غدد لنفاوی
عفونتهای ویروسی یا باکتریایی زیر اغلب باعث تورم غدد لنفاوی میشوند: سرماخوردگی یا ابتلا به آنفولانزا عفونتهای گوش عفونتهای سینوسی سرخک یا آبله مرغان گلودرد استرپتوکوکی مونونوکلئوز عفونت (آبسه) دندان سیفلیس بیماری لایم HIV یا ایدز اگر عفونت علت بروز باشد در صورت رفع عفونت، توده نیز باید برطرف شود. در این شرایط مراجعه به دکتر و مصرف آنتی بیوتیک ممکن است ضروری باشد.
دلایل تورم غدد لنفاوی
1. ابتلا به عفونت علت تورم غدد لنفاوی به دلیل عفونت در اثر سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با میکروب ها (باکتری ، ویروس،و غیره) است. غدد لنفاوی معمولی، به اندازه نخود است که در حالت بروز عفونت بزرگ می شوند و در مواردی از روی پوست قابل لمس و دردناک هستند. از زمانی که فردی دچار عفونت می شود و این حالت در وی رخ می دهد تا زمانی که به حالت عادی برگردد ممکن است یک هفته یا بیشتر طول بکشد . 2. ابتلا به لنفوم و یا سرطان خون و یا ایدز سرطان در حال گسترش نزدیک هر غده لنفاوی که باشد، باعث متورم شدن آن می شود . برای مثال : ممکن است سرطان پستان باعث متورم شدن غدد لنفاوی زیربغل شود. ممکن است سرطان حلق باعث متورم شدن غدد لنفاوی در گردن شود. ممکن است که سرطان های ریه و روده باعث متورم شدن غدد لنفاوی داخل حفره شکم شده و ایجاد احساس درد در شکم و قفسه سینه شود. سرطان خون نیز باعث متورم شدن بسیاری از غدد لنفاوی در بدن مثلا در داخل قفسه سینه میشود . به عنوان یک اصل، ورم غدد لنفاوی به علت سرطان ، رشدی آهسته تر ی دارد تا بر اثر عفونت. همچنین در مواردی که بر اثر سرطان می باشد، این غدد بدون درد هستند در حالیکه در عفونت تورم همراه با درد است. 3. سایر عوامل تورم غدد لنفاوی شامل واکنش به برخی داروها، بیماری نقص در ذخیره سازی گلیکوژن ، بیماری کاوازاکی ، بیماری سارکوئیدوز و انواع خاصی از ورم مفاصل.