کپسول پابا
کپسول پابا ,کپسول پابا سفیدی مو,کپسول پابا,کپسول پاباکا,کپسول پابا قیمت,کپسول پابا عوارض,کپسول پابا برای چیست,کپسول پابا 500,کپسول پابا ویتیلیگو
توضیحاتی در مورد کپسول پابا
– سفید شدن موها، علامتی از افزایش سن است که بیشتر به علت کاهش فعالیت ملانوسیتها است تا کم شدن تعداد آنها. – سفید شدن زودرس موها میتواند در برخی اختلالات اتوایمیون مانند: آنمی پرنیسیوز، ویتیلیگو، سندرمهای پیری زودرس ( پروژریا و پان ژریا ) و سندرم داون دیده شود. – بطور کلی درمان موثری وجود ندارد و این حالت معمولا غیرقابل برگشت است؛ بااین حال گزارشاتی از پیگمنتاسیون موها به دنبال درمان پرتو الکترون و نیز درمان پورفیری کوتانئاتاردا وجود دارد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد کپسول پابا صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!
کپسول پابا چیست
پاراآمینوبنزوئیک اسید ( پابا ) یک مکمل غذایی است که دارای اثرات ضدالتهابی، آنتی اکسیدان و ضد دردی می باشد. – در درماتولوژی، ابتدا بعنوان ضدآفتاب فیزیکی ( بطور موضعی) استفاده می شد ولی بعلت عدم پوشش UVA در حال حاضر کمتر استفاده میشود؛ بااین حال، مصرف پابا بعنوان ضدآفتاب توسط سازمان غذاوداروی آمریکا تایید شده است و در درمان آفتاب سوختگی، موثر می باشد. – گزارشاتی از اثرات مفید آن شامل: به تاخیرانداختن چروک پوستی، صافی و یکنواخت کردن پوست ( Anti-aging ) و برگرداندن رنگ موی سفید به حالت اولیه ( تیره کردن موهای سفید) پیشنهاد شده است ولی شواهد قابل اعتماد کافی در این موارد، در دسترس نیست. – همچنین در درمان بیماریهایی مانند: اسکلرودرما، درماتومیوزیت، بیماری پیرونی نیز استفاده میشود.
کپسول پابا و بیماری پیرونی
پابا در درمان بیماری پیرونی توسط FDA تایید شده است و در درمان آن احتمالا موثر ( possibly effective ) است.
کپسول پابا و اسکلرودرما
هرچند پابا در درمان اسکلرودرما توسط FDA تایید شده است ولی شواهد اندکی از اثربخشی آن حمایت می کنند و بیشتر شواهد از عدم اثربخشی آن حمایت می کنند. بنابراین، پابا در درمان اسکلرودرمی احتمالا غیر موثر است. درماتومیوزیت، پمفیگوس، کراتیت هرپسی، ویتیلیگو، مورفه آ، یبوست، لیکن اسکلروز، پیشگیری از ریزش مو: پابا در درمان این بیماریها، فاقد شواهد کافی قابل اعتماد ( insufficient reliable evidence ) می باشد
رنگ مو
رنگ مو ناشی از تولید رنگدانه ای بنام ملانین است که توسط سلول های رنگدانه ساز (ملانوسیت ها) در ریشه مو ساخته می شود. ملانوسیت ها در مرحله آناژن مرتبا رنگدانه می سازند و به ساقه مو منتقل می کنند. بسته به نوع رنگدانه، موها ی سر مشکی ، قهوه ای یا بور هستند. در دوران کودکی رنگ موهای سر روشن تر است ، در سن بلوغ ملانوسیت ها تحت تاثیر هورمون های جنسی (آندروژن ها و استروژن ها) فعال تر شده و موها تیره تر می شود. با بالارفتن سن موهای سر شروع به سفیدشدن می کند. سن شروع سفیدشدن موها ژنتیکی است و در افراد مختلف فرق می کند. ممکن است سفیدی موها قبل از 20 سالگی یا بعد از 40 سالگی شروع شود. البته به طور معمول سفیدی موها از 30 سالگی آغاز می شود و تا 50 سالگی در نیمی از افراد نصف موها سفید می شود و این روند ادامه دارد. سرعت سفید شدن موها نیز ارثی است. سفید شدن موها به جنس ، نژاد و رنگ مو بستگی ندارد. آقایان و خانم ها با هر رنگ مویی و از هر نژادی سفیدی مو را تجربه می کنند. موهای سفید ابتدا در ناحیه شقیقه ها ظاهر می شود و به مرور زمان نواحی دیگر سفید می شود. پشت سر آخرین محلی است که سفید می شود. این روند رو به پیشرفت است و موهای سفید مجددا تیره نمی شوند. ابروها، مژه ها ،ریش و سبیل و موهای بدن دیرتر از موهای سر سفید می شوند.
سفید شدن رنگ مو
طبق تعریف اگر موها قبل از 20 سالگی سفید شود سفیدی زودرس محسوب می شود. والدین از دیدن موهای سفید روی سر پسر یا دختر 10 ساله خود بسیار مضطرب می شوند. البته سفیدشدن زودرس موها نشانه پیری زودرس نیست ولی این افراد باید از لحاظ بیماری های همراه مانند کم خونی بدخیم (کمبود ویتامین B12 ) ، بیماری های تیرویید ، ویتیلیگو (لک وپیس )، آلبینیسم و بعضی از اختلالات کروموزومی و سندرم ها بررسی شوند. اگر مشکلی نبود سفیدشدن زودرس موها ویژگی ارثی فرد درنظر گرفته می شود. بیماری های متابولیسمی مادرزادی که منجر به سفیدی یا بورشدن موی سر کودکان می شوند عبارتند از: فنیل کتونوری PKU ، هموسیستینوری،بیماری هارتناپ و سندرم سوجذب متیونین.
تیره کردن موهای سفید
– شواهد کافی قابل اعتماد در دسترس نیست. ممکن است به دنبال مصرف دوز بالای پابا، موها بطور موقت ( نه دائم) تیره شوند. تیره شدن موها معمولا 2-4 ماه بعد از شروع پابا دیده میشود ولی 2-4 هفته بعد از قطع درمان، دوباره به حالت اولیه برمی گردد ( Sieve1941- Zarafonetis 1950) مطالعه ( Sieve1941) استفاده از پابا با دوز 100mg سه بار در روز بود و مطالعه ( Zarafonetis1950) استفاده از پابا با دوز 12-20 گرم در روز بود. مکانیسم آن در تیره کردن موهای سفید هنوز مشخص نیست ولی به نظر میرسد با اثر روی متابولیسم ملانین، اثر میکند. بنابراین، پابا در تیره کردن موهای سفید بطور موقتی ( با دوز بالا) عمل می کند و شواهد کافی قابل اعتماد در این زمینه وجود ندارد.
عوارض کپسول پابا
تهوع، استفراغ، سوهاضمه، اسهال و بی اشتهایی شایع ترین عارضه جانبی گزارش شده می باشند. – مصرف این مکمل باید در بیمارانی که از خوردن آنها پیشگیری می کند، قطع شود. – سمیت کبدی شامل هپاتیت کشنده با مصرف دوز بالای آن ( 12-48 گرم روزانه) گزارش شده است. در یک مورد، سمیت کبدی با دوز 12 گرم روزانه در طی دو ماه مصرف، گزارش شد.
مصرف دوز بالا کپسول پابا
– مصرف دوز بالا ( تا 48 گرم روزانه) میتواند باعث کاهش تعداد گلبولهای سفید خون به زیر 4000 در 30% بیماران شود.
علت سفید شدن مو
با بالا رفتن سن و کاهش رنگدانه ها، موها خاکستری (جوگندمی یا فلفل نمکی) می شود و با فقدان کامل رنگدانه ها موها کاملا سفید می شود. بعد از 30 سالگی به ازای هر ده سال، 10تا20 درصد از تعداد ملانوسیت های پوست کاسته می شود اما میزان مرگ ملانوسیت ها در فولیکول های مو به مراتب بیشتر از پوست است. بنابراین آثار پیری انسان به صورت سفیدی موها ظاهر می شود. علت دقیق مرگ ملانوسیت ها مشخص نیست. تئوری های مطرح شده عبارتند از: اختلال در مکانیسم های آنتی اکسیدان و پیام های مهار کننده مرگ سلولی، فقدان آنزیم ها ی مهم در تولید رنگدانه ، اشکال در ترمیم DNA و فقدان آنزیم تلومراز telomerase. برخلاف تصور مردم استرس باعث سفید شدن موها نمی شود. کندن موها نیز سبب افزایش تعداد آنها نمی شود.
علل سفیدی مو
تغذیه نامناسب اختلالات تغذیه ای مانند کمبود پروتئین و کالری، کمبود برخی از اسیدهای آمینه ضروری ،کمبود اسیدهای چرب ضروری ،کمبود املاح (مانند روی، مس و سلنیم) وکمبود ویتامین ها (مانند ویتامین B12 ) در سفید شدن مو ها موثر است. کمبود آهن موجب ریزش مو می شود ولی در سفیدی موها تاثیری ندارد. البته در افرادی که به صورت طبیعی موهایشان سفیده شده است،تجویز پروتئین ، ویتامینها و ریزمغذیها تأثیری در بازگشت رنگ موها ندارد. این مسأله از این جهت اهمیت دارد که امروزه شرکتهای دارویی تبلیغات وسیعی در مورد کپسول های مولتی ویتامین مخصوص سفیدی مو انجام می دهند. کشیدن سیگار کشیدن سیگار نیز باعث غیرفعال شدن ملانوسیت ها و سفیدی زودرس موها دراثر فرایند اکسیداتیو استرس می شود. داروها مصرف برخی از داروها می تواند موها را سفید کند. مثلا چند ماه بعد از مصرف داروهای کلروکین و هیدروکسی کلروکین در بیماران روماتیسمی ، سنتز فئوملانین در افرادی که موهای بور دارند مختل می شود درنتیجه موهای سفید در گیجگاه یا ابروها ظاهر می شوند. البته با قطع مصرف دارو سفیدی موها برطرف می شود. داروهای دیگری که باعث سفیدی مو می شوند عبارتند از: بلئومایسین ،اترتینات ،هالوپریدول ،تاموکسیفن، والپروات، وراپامیل ،مفنسین،فلوروبوتیروفنون ،تریپارانول.
درمان طبی سفیدی مو
سفیدی مو درمان طبی ندارد. متاسفانه مصرف هیچ نوع داروی خوراکی یا موضعی (شیمیایی یا گیاهی )باعث پیشگیری یا برگشت رنگ موها نمی شود. تنها دارویی که در رفع سفیدی مو اثر نسبی دارد کپسول پابا است. مصرف طولانی مدت دوز بالای پارا آمینوبنزوییک اسید( PABA) در80% از افرادی که موی سفید دارند موثر است. البته با قطع دارو سفیدی موها ظرف یک ماه برمی گردد. مکانیسم عمل پابا نامشخص است. این دارو باید زیرنظر متخصصین پوست و مو مصرف شود.
آسان ترین راه برطرف کردن سفیدی مو
آسان ترین راه برطرف کردن سفیدی موها رنگ کردن آنهاست. رنگ مو از موهای سر در برابر نور آفتاب محافظت می کند. درباره سرطان زا بودن استفاده طولانی مدت از رنگ موی دائمی هنوز دلایل علمی قانع کننده وجود ندارد. سه نوع رنگ مو در بازار وجود دارد : موقت ،نیمه دائمی و دائمی. رنگ های موقت از مواد آلی با مولکول های بزرگ و پیچیده ساخته شده است. این مواد نمی توانند به داخل تار مو نفوذ کنند و فقط سطح موهای خاکستری را می پوشانند. رنگ موی موقت با یک بار شستشو با شامپو شسته می شود. رنگ های نیمه دائمی از مولکول های کوچک تر ساخته شده اند که وارد ساختار مو شده و پس از چندین بار شامپو زدن شسته می شوند. رنگ های دائمی پس از ورود به ساقه مو توسط هیدروژن پراکسید ، اکسید می شوند و در برابرشستشو مقاوم هستند. برخلاف تبلیغات دروغ هیچ رنگ مویی موجب رفع مادام العمر سفیدی موها نمی شود بلکه به موازات رشد موها باید مجددا از رنگ مو استفاده کرد.
تداخل دارویی با کپسول پابا
مصرف همزمان این دارو با آمینوسالیسیلاتها یا سولفونامیدها ممکن است اثر ضدمیکربی آنها را مهار نماید. زیرا باکتریهای بیماری زا،پتاسیم آمینوبنزوآت را بهتر از سولفونامیدها و آمینوسالیسیلاتها جذب می کنند.
مصرف کپسول پابا
1.برای کاهش ناراحتی های گوارشی دارو با غذا مصرف شود و در صورت تداوم مشکلات گوارشی به پزشک مراجعه گردد. 2.مصرف هر یک از دفعات دارو با یک لیوان آب یا شیر،ناراحتی های گوارشی را به حداقل می رساند. 3.پودر یا قرص دارو قبل از مصرف در آب یا آب میوه حل شده و میل گردد. 4.مصرف دارو بدون تغذیه مناسب طی روزهای متوالی ،ممکن است به کاهش قندخون منجر شود.
همه چیز در مورد سفیدی مو
در درجه اول
علت سفیدی موی زودرس در جوانان عامل وراثت، ژنتیک و در مراحل بعدی استرس و
کمبود برخی از ویتامینها و مواد معدنی مانند زینک، سلیوم و ویتامینهای
گروه ب در بدن فرد است. کمبود ویتامینB۱۲، اختلال در عملکرد تیروئید، سیگار
کشیدن و کمخونی از دیگر عواملی است که میتواند سفید شدن موها را به
همراه داشته باشد. اگر مطمئن هستید که سفید شدن موهایتان قبل از۳۰ سالگی
به دلیل وراثت و فاکتورهای ژنتیک نیست میتوانید به نسخه درمانگران طب سنتی
عمل کنید و با سادهترین شیوهها با سفیدی تارهای موی خود مبارزه کنید.
«در برخی موارد سپیدی زود رس مو به صورت تجمعی و خال از دوران کودکی در
موهای فرد ظاهر میشود. این خالها در برخی موارد به تنهایی و در برخی
موارد نیز به عنوان علائمی برای سایر بیماریها هستند. اما در کل سفیدی موی
سر نشانه و علامت خاصی از بیماری نیست.»سیگار کشیدن یکی از بدترین چیزهایی
است که می تواند روی پوست و مو تاثیرگذار باشد. ممکن است نتوانید شکل گیری
چین و چروک ها را در پوست سر خود مشاهده
کنید، اما این شرایط تمامی فولیکول های مو را تحت تاثیر قرار می دهد. با
وجود آثار بالقوه سیگار کشیدن بر روند پیری، تاثیر آن همچنان به اندازه
ژنتیک نیست. اگر سفید شدن زودرس موها در خانواده شما سابقه ندارد، توصیه می
شود به پزشک مراجعه کنید تا سلامت تیروئید، سطوح ویتامین، و احتمال کم
خونی نیز بررسی شود. اگرچه درباره این مورد بحث وجود دارد، برخی پژوهش ها
ارتبط بین استرس و سفید شدن موها را نشان داده اند. طی مطالعه که در
دانشگاه نیویورک انجام شد، پژوهشگران کاهش فولیکول های مو از طریق کاهش سلول های بنیادی در موش
هایی که تحت شرایط استرسزا قرار گرفته بودند را مشاهده کردند. اگرچه
پژوهش های فراوانی در زمینه آثار استرس بر سفید شدن زودرس موها صورت نگرفته
است، اما شواهدی وجود دارند که از پیوند قوی بین آنها خبر می دهند.